Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-29@02:23:14 GMT

رالف رانگنیک کیست؟

تاریخ انتشار: ۶ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۷۸۳۵۲۷

رالف رانگنیک کیست؟

رانگنیک چهره شناخته شده و موفقی در فوتبال محسوب می‌شود که اعتبار بسیاری در کشورش دارد و یونایتد امیدوار است این سابقه درخشان این تیم را از بحران نجات دهد. گفته می‌شود رانگنیک با تاکتیک‌های خود الهام‌بخش مربی‌های موفق حال حاضر در لیگ برتر، یورگن کلوپ و توماس توخل و همچنین یولیان ناگلسمان، مربی بایرن‌مونیخ بوده.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او که لقب پروفسور را به خود اختصاص داده، مبدع «گگن پرسینگ» است؛ سبکی از بازی که تیم‌ها به محض از دست دادن توپ، تیم حریف را به شدت تحت فشار می‌گذارند. تأثیرگذاری او در فوتبال مدرن مشهود است و بسیاری از تیم‌ها از فلسفه او پیروی می‌کنند.

شروع در جوانی

رانگنیک دوران مربیگری خود را در سال ۱۹۸۳ شروع کرد وقتی تنها ۲۵ سال داشت و دوران بازی‌اش کوتاه و نیمه‌حرفه‌ای بود، اما تئوری‌هایش برخلاف جریان معمول بود، در حالی که تیم ملی آلمان از سبک کسالت‌آور ۲-۵-۳ و یارگیری نفر به نفر استفاده می‌کرد. البته آلمان با این شیوه به موفقیت‌هایی رسید، چهار سال بعد از نایب‌قهرمانی جام جهانی ۱۹۸۶ به عنوان قهرمانی جهان رسید، اما رالف درباره اینکه فوتبال زیبا چطور باید بازی شود، ایده‌های خودش را داشت. در سال ۱۹۹۷ نخستین کارش را در تیم کوچک اولم ۱۸۴۶ شروع کرد که با او به قهرمانی دسته چهارم فوتبال آلمان رسید. یک سال بعد در تلویزیون آلمان با یک کت و شلوار مشکی تز فوتبالی خود را بیان کرد. رسانه‌های آلمان به او لقب «پروفسور آلمانی» دادند، البته با تردید و کمی تحقیر.

او به خاطر ظاهرش و عینک بدون قابش مسخره می‌شد و متدهایش توسط تیم‌هایی که سبک بازی سوییپر فرانتس بکن باوئر، اسطوره آلمانی را می‌پسندیدند، مورد استقبال قرار نمی‌گرفت. رانگنیک در یک مصاحبه گفت: «واکنش رسانه‌ها و فوتبالی‌ها عجیب بود. دلیل اصلی‌اش هم این بود که ۳۰ سال قبل فرانتس بکن باوئر استانداردی برای بیشتر تیم‌های کشور ترسیم کرد وقتی نقش لیبرو-سوییپر را برای خودش به وجود آورد. خود فرانتس حتی در اواسط دهه ۹۰ گفت نمی‌توانید با چهار مدافع دفاع منطقه‌ای انجام دهید، چون بازیکنان آلمانی نمی‌دانند باید چطور در این شکل بازی کنند. من از خودم می‌پرسیدم چرا بازیکنان آلمانی باید کم‌هوش‌تر از بلژیکی‌ها، اسپانیایی‌ها یا هلندی‌ها باشند؟ از نظر من منطقی نبود.»

گگن پرسینگ

اوج باور رانگنیک چیزی بود که بعد‌ها به گگن پرسینگ معروف شد و ریشه اصلی‌اش در سبک کار مربی بزرگ اوکراینی، والری لوبانفسکی مبتنی بر پرسینگ بود. این تاکتیک را یورگن کلوپ دنبال و با برند خودش با عنوان «فوتبال هوی متال» ارائه کرد، مربی لیورپول، رانگنیک را یکی از بهترین مربی‌های آلمان اگر نه بهترین آن‌ها معرفی کرده است.

رانگنیک، گگن پرسینگ را بسیار ساده توصیف می‌کند: «این یک سبک فعال فوتبال است که شباهت زیادی به شیوه بازی بوروسیادورتموند و لیورپول در زمان مربیگری کلوپ دارد. ما از خیلی جلو پرس می‌کنیم و بسیار مراقب ضدپرس‌ها هستیم. وقتی صاحب توپ باشیم، پاس به عقب یا حرکات اضافی را نمی‌پسندیم. دروازه‌بان هم نباید بیشترین تماس را با توپ داشته باشد. در تقریباً تمام لیگ‌ها در تمام کشورها، دروازه‌بان از نظر فنی محدودترین بازیکن زمین است و بنابراین باید اطمینان داشته باشیم که او کمترین تماس را با توپ دارد. این یک سبک سریع، فعال، هجومی، ضدحمله‌ای، هیجان‌انگیز و سرگرم‌کننده برای فوتبال است.»

موفقیت

از ۲۰۰۴-۲۰۰۱ رانگنیک مربی هانوفر بود که به بوندس‌لیگا صعود کرد. او بعد نتوانست به عنوان کمک مربی تیم ملی کار کند و این عنوان به یواخیم لوو رسید. سرانجام به نیمکت شالکه رسید در فصلی که می‌توانست خارق‌العاده باشد و در نهایت با نایب قهرمانی این تیم پشت سر بایرن‌مونیخ به پایان رسید. آن‌ها همچنین در سال ۲۰۰۵ در جام حذفی هم نایب قهرمان شدند.

رانگنیک از گمنامی لذت می‌برد، بعد از نتایج فاجعه‌بار با شالکه از این تیم اخراج شد و در سال ۲۰۰۶ مربیگری هوفنهایم را به دست گرفت. آنجا شاید بزرگترین دستاوردش به عنوان مربی را کسب کرد و تیم را با صعود‌های متوالی از دسته سوم به بوندس‌لیگا آورد. او تیم را در حالی که در لیگ وضعیت باثباتی داشت، ترک کرد و به شالکه بازگشت که احساس می‌کرد کارش را تمام نکرده. جام حذفی را برد، تیم را به نیمه‌نهایی لیگ قهرمانان رساند قبل از آنکه در سال ۲۰۱۱ به دلیل خستگی از این تیم جدا شد.

یک پروژه جدید

او از نیمکت کنار رفت، اما در یک پروژه جدید درگیر شد و به عنوان مدیر ورزشی تیم‌های تحت حمایت ردبول، لایپزیگ، سالزبورگ و نیویورک کارش را شروع کرد. با هدایت او، باشگاه لایپزیگ با سرمایه دیتریش ماتشیتز میلیاردر ظرف شش سال از دسته چهارم به بوندس‌لیگا آمد. هواداران آلمانی دوست نداشتند بخصوص با توجه به اینکه برخلاف مدل مالکیت ۱+۵۰ بود، اما هواداران لایپزیگ اهمیتی نمی‌دادند. در دوران لایپزیگ یکی از تیم‌های تراز اول فوتبال آلمان شد که همیشه در لیگ قهرمانان اروپا حضور داشت.

او در دو مقطع در فصل ۲۰۱۶-۲۰۱۵ و ۲۰۱۹-۲۰۱۸ به نیمکت برگشت، اما ترجیح می‌داد همان نقش مشورتی را داشته باشد. با این سابقه گزارش‌هایی منتشر شد از اینکه میلان مصمم است او را در فعالیت‌های فوتبالی‌اش دخیل کند، اما شگفت‌انگیز اینکه با قراردادی سه‌ساله به عنوان مدیر ورزش و توسعه باشگاه روس، لکوموتیو مسکو انتخاب شد، اما وسوسه اصلاح منچستریونایتد آنقدر قوی بود که توان ردکردنش را نداشت، اما آیا چوب جادوی رالف می‌تواند غول خفته را به روز‌های باشکوه گذشته برگرداند؟ باید منتظر ماند و دید.

ایران ورزشی

منبع: فرارو

کلیدواژه: منچستریونایتد رالف رانگینک گگن پرسینگ تیم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۸۳۵۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عکس| نیکبخت خوش تیپ ترین مربی ایران

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ از هفته دهم لیگ سه فوتبال کشور که مرحله نهایی خود را پشت سر می‌گذارد، تیم‌های شادکام و خورشید طلایی چالوس ظهر امروز از ساعت ۱۳ در ورزشگاه تختی مشهد به مصاف یکدیگر رفتند که در پایان شاگردان نیکبخت واحدی با نتیجه سه بر صفر حریف خود را شکست دادند.

به نقل از ورزش سه نکته قابل توجه مسابقه اینکه دو گل شادکام با تعویض‌های علیرضا نیکبخت واحدی سرمربی این تیم رقم خورد و ناصر ترابی و علی دهقان پس از ورود به زمین توانستند برتری تیمشان را به شکل قابل توجهی افزایش دهند.

اما آنچه که تیم شادکام را طی ماه‌های اخیر بیشتر مورد توجه اهالی فوتبال قرار داده، حضور نیکبخت واحدی ستاره سابق تیم ملی و سرخابی‌های پایتخت به عنوان سرمربی این تیم است؛ واحدی که در دوران بازی به شدت به دلیل چهره، قامت بلند و تیپ خاصش مورد توجه اهالی فوتبال قرار داشت و حتی در یکی از مصاحبه‌ها خودش را به عنوان یکی از محبوب‌ترین چهره‌های جهان فوتبال معرفی کرد، حالا در دنیای مربیگری هم همان‌قدر خاص و منحصر به فرد است و لنز دوربین عکاسان را در زمین فوتبال به عنوان چهره ویژه مسابقه و بالاتر از بازیکنان به راحتی جلب خود می‌کند.

257 251

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900311

دیگر خبرها

  • سرمربی مشهور، رئیس باشگاه پورتو شد
  • فیلمی از درگیری شدید ستاره فوتبال جهان با مربی‌اش وسط مسابقه
  • عکس| نیکبخت خوش تیپ ترین مربی ایران
  • بهترین پنالتی زن تاریخ فوتبال کیست؟
  • مارتین آنسلمی در مسیر موفقیت؛ بیلسای بعدی آرژانتین کیست؟
  • بمب خبری فوتبال؛ آنتونیو کونته مربی ناپولی شد
  • مخالفت هواداران با رالف رانگنیک هیچ اهمیتی برای مدیران بایرن مونیخ ندارد
  • مربی جهانبخش میراث‌دار کلوپ شد / آرنه اسلوت سرمربی جدید لیورپول کیست؟
  • اولی هونس: ژابی آلونسو با رد پیشنهاد ما شخصیتش را نشان داد؛ مربی باید مانند یک معلم باشد
  • سایه یک زن مرموز بر تیم سپاهان؛ شیدا مقصودلو کیست و چه نسبتی با ژوزه مورایس دارد؟