Web Analytics Made Easy - Statcounter

مربی لژیونر و جوان والیبال کشور از حضورش در بوندسلیگای آلمان تا انحلال باشگاه شهرداری ارومیه و خداحافظی معروف و موسوی از تیم ملی صحبت کرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از آناج، آنان برای دیده شدن نیاز به یک جام دارند یا یک سکو و دستاورد مهم. تفاوت‌شان با سایر لژیونرها این است که تا چنین افتخاراتی نباشد به ندرت تیتر اخبار می‌شوند و خارج از دید به معنای واقعی کلمه.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صحبت از مربیان لژیونر است و البته در قیاس دیگر نسبت به بازیکنان، انگشت‌شمارند. یکی از این مربیان «کیارش ملکی» آنالیزور و مربی جوان والیبال است که در کشور آلمان و تیمی از بوندسلیگای این کشور اروپایی مشغول به‌کار است‌.

قطعا وقتی نام والیبال به میان بیاید، سمت و سوی توجهات به شهر ارومیه پایتخت والیبال معطوف خواهد شد. این موضوع در مورد کیارش هم صدق می‌کند، خاک پرورده دیار عاشقان والیبال که حالا در عین جوانی در یکی از معتبرترین لیگ‌های اروپا فعالیت می‌کند. شاید جالب باشد که بدانید این مربی لژیونر همگام با حرفه مربیگری کار مترجمی را به‌صورت موازی در والیبال درهم آمیخته و دو اثر از او با عناوین «روحیه‌ی برنده» و «نوابغ مربیگری والیبال» منتشر شده است.

نکته جالب دیگر در مورد کیارش ملکی تشبیه او با «یولیان ناگلزمن» سرمربی حال حاضر تیم فوتبال بایرن مونیخ از سوی روزنامه «فرانکفورت پرس» است. این روزنامه در سال گذشته طی گزارشی به مقایسه این دو مربی جوان و تمجید از عملکرد مربی ایرانی پرداخت. گفت‌وگوی خبرنگار ما با مربی لژیونر و جوان والیبال کشور به بهانه درخشش در بوندسلیگای آلمان و کسب مقام سوم این مسابقات با تیم «یونایتد والی فرانکفورت» را در ادامه می‌خوانید:

* بعید است در ارومیه والیبالیست نشوید

آناج: لطفا بیوگرافی کوتاهی از خودتان بفرمایید و بگویید ‌که والیبال را از چه زمانی و از کجا آغاز کردید؟

کیارش ملکی هستم، متولد شهر ارومیه، والیبال را از ۷ سالگی شروع کردم و توسط پدرم با این رشته آشنا شدم. احتمال این که شما در ارومیه والیبالیست نشوید خیلی کم است {می‌خندد}.

آناج: شما از مربیان جوان والیبال کشور هستید که با وجود سن کم لژیونر شده‌اید، چه شد که لژیونر شدید؟

من در تیم‌های مختلف ایران بازی کردم و بعد به تیم کاهرامان ماراش «Kahramanmaraş» ترکیه پیوستم، دو فصل در این تیم حضور داشتم و سپس پیشنهادی از تیم «TSV Giesen» آلمان دریافت کردم و در سال ۲۰۱۶ به این تیم پیوستم. آن سال توانستیم به مقام دوم بوندسلیگای ۲ آلمان برسیم.

آناج: سطح لیگ والیبال آلمان نسبت به سایر کشورهای اروپایی را چطور ارزیابی می‌کنید؟

آلمان صاحب یکی از قدیمی‌ترین لیگ‌های والیبال در اروپا است، در طی این سال‌ها بازیکنان بزرگی به این لیگ رفت و آمد کرده‌اند. به نظرم می‌توان گفت جزو ۴ لیگ برتر اروپا است. ایتالیا، لهستان، فرانسه و آلمان صاحب لیگ‌های صاحب سبک والیبال در اروپا هستند.

* حضور در جمع ۸ تیم برتر اروپا دستاورد بزرگی بود

آناج: شما با تیمتان فقط یک گام تا قهرمانی فاصله داشتید و نهایتا به مقام سوم رسیدید، از شرایط تیم و مسابقات و نتایجی که کسب کردید، صحبت کنید.

از سال ۱۹۹۸ رقابت قهرمانی بین دو تیم «برلین» و «فریدریشافن» بوده و تیم دیگری موفق به حضور در فینال نشده است. امسال هدف تیم ما حضور در جمع چهار تیم بود که محقق شد. در نیمه نهایی در چهار بازی که با تیم برلین روبرو شدیم توانستیم برنده یک بازی باشیم. برد در مقابل تیم برلین کار آسانی نبود، تیمی که تا مرحله نیمه نهایی تنها یک بازی را واگذار کرده بود. سال بسیار خوبی را سپری کردیم، به تمام اهداف‌مان رسیدیم و می‌توانم بگویم حتی فراتر از انتظار بودیم. در کاپ اروپا نیز توانستیم جزو هشت تیم برتر باشیم و این دستاورد بزرگی بود.

آناج: کار کردن با کادری که حداقل به لحاظ سبک با والیبال کشور وجه تمایز دارد، چگونه است؟

سرمربی تیم ما یکی از مربیان سرشناس بلژیک است که سال‌هاست در تیم‌ ملی این کشور فعالیت می‌کند. کمک مربی تیم‌مان اهل استرالیا بود و پنج سال است که در کادرفنی تیم ملی استرالیا حضور دارد. ترکیب این دو مربی در کنار هم بسیار جالب بود؛ دو دیدگاه متفاوت به والیبال و ساختن تیم با این دو تفکر بسیار لذت‌بخش به نظر می‌رسد. در مجموع، تجربیاتی زیادی به دست آوردم و خیلی خوشحالم که این شانس را داشتم تا در کنار این مربیان بزرگ کار کنم.

آناج: شما به عنوان آنالیزور در این تیم کار می‌کنید یا وظایف دیگری هم دارید؟

من به عنوان کمک مربی و آنالیزور در کادرفنی تیم یونایتد والی فرانکفورت حضور داشتم و در طول فصل در تمرینات و در مسابقات به عنوان آنالیزور کار کردم. وظیفه آنالیزور شناسایی تقاط قوت و ضعف تیم خودی و حریف است و با داده‌ها و آمار‌هایی که به دست می‌آوریم در تمرینات برنامه‌ریزی می‌کنیم یعنی ارتباط بین کادر و آنالیزور کاملا باهم پیوسته است.

* آنالیز بخش لاینفک والیبال 

آناج: آنالیز والیبال نسبت به گذشته چه تفاوت‌هایی کرده و نقش آن در عملکرد تیم‌ها چقدر است؟

دانش آنالیز در سال‌های اخیر رشد چشمگیری داشته و در والیبال سطح اول دنیا بخش جدایی‌ناپذیر این رشته شده است، تمامی برنامه‌ریزی‌های بازی و تمرینی بر این اساس صورت می‌گیرد.

آناج: اگر بخواهیم به‌صورت تخصصی در مورد آنالیز صحبت کنیم، کلید موفقیت این حرفه در والیبال چیست؟

آنالیز به‌صورت تخصصی یعنی ثبت اتفاقات و تجزیه و تحلیل داده‌ها، شما در بازی تمامی اتفاقاتی که رخ می‌دهد را ثبت می‌کنید و سپس با استفاده از یک نرم‌افزار این داده‌ها را دریافت می‌کنید. در اینجا نیاز به دانش و فهم والیبال دارید که از این داده‌ها بتوانید تحلیل‌های کاربردی و صحیح را انجام بدهید. در واقع شما باید دید درستی از والیبال داشته باشید.

* هدفم مربیگری در تیم ملی آلمان است

آناج: هدف و رویای‌تان در والیبال و مربیگری چیست؟

هدف من در مربیگری حضور در تیم ملی آلمان است که به این هدف تا حدودی نزدیک شده‌ام. از پارسال با تیم‌ ملی نوجوانان آلمان همکاری می‌کنم و امیدوارم به زودی این اتفاق رخ دهد. بیشتر تمایل دارم در والیبال بانوان دوباره فعالیت کنم.

آناج: لیگ والیبال ایران را پیگیری می‌کنید؟

لیگ والیبال ایران را از نزدیک پیگیری می‌کنم، اکثر دوستانم در تیم‌های مختلف ایران بازی می‌کنند و هر وقت زمان داشته باشم بازی‌ها را بصورت زنده تماشا می‌کنم.

* ارومیه نیاز به یک باشگاه دارد نه تیم!

آناج: والیبال ارومیه این روزها وضعیت خوبی ندارد و باشگاه قدیمی شهرداری ارومیه هم منحل شد؛ نظرتان در مورد انحلال این تیم که همیشه جزو مدعیان سوپرلیگ کشور بوده، چیست؟

ارومیه یکی از معدود شهر‌های ایران است که دارای فرهنگ و تاریخ والیبال است. متاسفانه تا به حال صاحب یک باشگاه استاندارد نبوده! ارومیه نیاز به یک باشگاه دارد نه تیم، وظیفه شهرداری هزینه کردن در بخش عمومی است نه ورزش قهرمانی.

آناج: به بازگشت و کار کردن در والیبال کشور فکر می‌کنید؟

اگر شرایط محیا باشد چراکه نه؟ قطعا به آن فکر خواهم کرد. در حال حاضر این شرایط مقدور نیست.

* وقتش رسیده به مربیان وطنی اعتماد کنیم

آناج: نظرتان درباره حضور مربی داخلی در راس کادرفنی تیم ملی چیست؟ (اتفاقی که بعد از سال‌ها رخ داده است)

به نظرم وقت آن رسیده که از داشته‌های خودمان استفاده کنیم! و همان قدر ارزش و حمایتی که به مربیان خارجی داده‌ایم باید به مربیان وطنی هم بدهیم.

آناج: در مورد خداحافظی بازیکنانی چون میرسعید معروف و سیدمحمد موسوی چطور؟

هیچ‌بازیکنی مادام‌العمر نیست و قطعا روزی از ورزش حرفه‌ای خداحافظی می‌کند. در تمام دنیا همین است. والیبال یک ورزش تیمی است و شما نمی‌توانید به یک یا دو بازیکن متکی شوید. باید مجموعه‌ای از بازیکنان با کیفیت پرورش بدهید.

* والیبال ایران در مسیر درستی قرار دارد

آناج: وضعیت تیم ملی در دوران پسامعروف را چطور می‌بینید؟

معروف و موسوی جزو بازیکنان با کیفیت والیبال ایران و دنیا هستند. زمانی که توانسته‌ایم چنین استعداد‌هایی را کشف و پرورش بدهیم پس مسیر درست را پیدا کرده‌ایم و باید در همین مسیر ادامه بدهیم.

والیبال ایران استعداد‌های بسیاری دارد به نظرم به زودی باز شاهد نسل خوبی خواهیم بود.

* ستایش از والیبالیست ملکانی

آناج: مستعدترین والیبالیست حال حاضر کشور از نظر شما کدام بازیکن است؟

نام بردن مستعد‌ترین بازیکن اصلا کار آسانی نیست ولی امین اسمعیل‌نژاد، محمدرضا حضرت‌پور، میثم صالحی، بردیا سعادت بازیکنان آینده‌داری هستند که برای هر تیمی به عنوان یک سلاح قوی به حساب می‌آیند.

آناج: لژیونرهای ایرانی شاغل در لیگ‌های اروپایی را رصد می‌کنید؟

لیگ ترکیه را از نزدیک پیگیری می‌کنم و لژیونرهای ایرانی شاغل در این لیگ را.

آناج: شنیدیم با فدراسیون والیبال هم همکاری دارید، این همکاری در چه زمینه‌هایی است؟

از وقتی آقای مهرگان به راس کمیته آمورش والیبال آمده تغییر و تحولات بسیاری در این کمیته ایجاد شده است. بنده به عنوان عضوی کوچک در این بخش بیشتر در زمینه پژوهش و ترجمه با فدراسیون همکاری می‌کنم.

آناج: سخن پایانی:

به نظرم اگر ما می‌خواهیم در والیبال دنیا صاحب سبک شویم باید از لحاظ آموزش خودمان را به کشورهای توسعه یافته نزدیک‌تر کنیم‌، از آن‌ها الگوبرداری کرده و همکاری‌مان را بیشتر کنیم. علم در دنیا حرف اول را می‌زند و ما نباید از این علم غافل باشیم. کمیته آموزش در این چند ماه اخیر گام‌های بسیار بلندی را در این راستا برداشته که بسیار قابل تقدیر است.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: والیبال ایران والیبال کشور جوان والیبال نیاز به یک یک باشگاه داده ها تیم ملی سال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۱۴۹۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مربی مورد علاقه ایرانی‌ها مفسر اسکای شد

به گزارش ورزش سه، کریستوف دام در دوران سلطه بایرن مونیخ بر فوتبال آلمان با سبک خاص خود تیمی درخشان در لورکوزن ساخت تا موی دماغ بایرن در راه کسب عناوین قهرمانی شود. او پیش از ژابی آلونسو سرمربی اسپانیایی بایر لورکوزن نزدیک‌ترین فردی بود که می‌توانست با لورکوزن قهرمان آلمان بشود اما آنها در یک شب عجیب مقابل باشگاه اونترهاخینگ شکست خوردند و قهرمانی را به بایرن مونیخ واگذار کردند تا این درد همیشه همراه دام بماند.

دام در سال‌های بعد به دلیل استفاده از مواد مخدر دستگیر شد و شهرت و سابقه درخشانش در فوتبال آلمان را از دست داد. در حالی که او حتی آماده پذیرش هدایت تیم ملی آلمان نیز بود. این مربی که یک دوره بیماری را پشت سر گذاشته امروز در ورزشگاه بای آرنا استادیوم خانگی لورکوزن به عنوان مفسر مسابقه این تیم مقابل اشتوتگارت حاضر بود و به شدت مورد تشویق هواداران لورکوزن قرار گرفت.

این مرد ۷۰ ساله سابقه هدایت هر دو تیم اشتوتگارت و لورکوزن را بر عهده داشته است. جالب است بدانید که دام چند باری نامزد هدایت تیم ملی فوتبال ایران بوده و دستیار نزدیکش رولند کخ هم در زمانی سرمربی استقلال را بر عهده داشته است.

او در دورانی که سرمربی بایرلورکوزن هم بود دو شاگرد ایرانی داشت و مهدی پاشازاده و داریوش یزدانی دو بازیکن سابق تیم ملی فوتبال ایران برای ۲ فصل زیر نظر او کار کردند تا دام چندان هم با بازیکنان غریبه نباشد.

دیگر خبرها

  • تاجگذاری باشکوه والیبال ایران: قهرمان جهان شدیم
  • دانش‌آموزان نابغه ایرانی بر بام والیبال جهان ایستادند
  • سرمربی تیم ملی والیبال: هیچ قولی نمی دهم؛ باور نمی کنم سفارش شده باشم
  • مربی مورد علاقه ایرانی‌ها مفسر اسکای شد
  • پیروزی تیم والیبال دانش‌آموزی مقابل چین تایپه/ تقابل با آلمان در فینال جهان
  • هدفم شکستن رکوردهای استقامت ایران است
  • توافق نهایی کونته با ناپولی
  • نسل جدید با مربی گمنام به دنبال شگفتی/ والیبال به المپیک می‌رسد؟
  • اردوی یک هفته‌ای والیبال ایران در برزیل و ژاپن
  • پروژه‌ای بزرگ برای تبدیل شدن به تیمی مدعی در انگلیس؛ چرا آستون ویلا با گزینه مربیگری بایرن و لیورپول دنبال جاه طلبی است؟